E. info@ecotecbv.nl
T. 038 - 375 83 63

Dakwagen

De kracht van onze dakwagens ligt met name in de gestandaardiseerde modulaire opbouw in combinatie met doelmatige en duurzame techniek, waardoor betrouwbaarheid, veiligheid en een gunstige kostprijs gewaarborgd worden. Meerwaarde van de dakwagens is ook terug te vinden in de service vriendelijke techniek en de beperkte installatiehoogte in parkeerstand. Vanzelfsprekend zijn onze dakwagens te voorzien van elke gewenste oppervlaktebehandeling en kleur.

Ervaren specialisten


Kenmerken van complete dakwageninstallaties


Al onze dakwagens zijn opgebouwd uit een boven- en een onderwagen. De onderwagen is voorzien van vier rijwielkasten, twee op de voorrail en twee op de achterrail. De bovenwagen is voorzien van een hydraulisch toppende giek met een maximale vlucht die per dakwageninstallatie verschilt.

De dakwageninstallatie is geschikt voor een dubbelbaans IPE railtraject met een spoorbreedte van 1200 mm, zowel in vaste als vrij opgelegde uitvoering. Beide wielen op de voorrail worden aangedreven door een geremde elektromotor. De wielkasten op de achterrail zijn gemonteerd aan pendelarmen, waardoor het rijden door de bochten mogelijk is.

De installatie wordt geleverd inclusief een voedingskabel van voldoende lengte, deze is beveiligd tegen een te hoge trekbelasting door een elektrische trekbewaker, welke de rijfunctie van de dakwagen uitschakelt als de trekkracht op de voedingskabel een vooraf bepaald niveau overschrijdt.

Het lierwerk voor de gondel is uitgevoerd met een gegroefde kabeltrommel en voorzien van een snelheidsbegrenzer. Bij een te hoge daalsnelheid wordt de snelheidsbegrenzer geactiveerd en wordt het lierwerk tot stilstand gebracht.
De gondel is opgebouwd uit aluminum beplating en is geheel gesloten. Aan de onderzijde wordt voorzien in een obstakelbeugel, tevens wordt voorzien in een vaste bedieningskast, een vloer uit antislipprofiel en rubberen stootbanden aan de gevelzijde en kopkanten. Ook is voorzien in veiligheidsogen waaraan de gebruikers zich kunnen aanlijnen.

De gondel wordt vastgezet op de meegeleverde parkeerplaats, deze parkeerplaats bestaat uit 2 betonsloffen, bevestigingsogen en sjorbanden. De besturingssignalen vanuit de gondel worden door een separate stuurstroomkabel geleid. De constructiedelen van de dakwagen zijn thermisch verzinkt, de lierwerkomkasting is verzinkt en daarna voorzien van een 1-laags verfsysteem in de kleur RAL 7035. Alle zichtbare aluminium onderdelen van de installatie (inclusief de gondel) zijn onbehandeld.

Extra opties op dakwageninstallaties


Op een dakwagen heb je ook de mogelijkheid om extra opties toe te voegen tegen extra kosten namelijk:
 • Bufferrollen t.b.v. de gondel;
 • Afdekhoes t.b.v. de gondel;
 • Kabelopwindtrommel t.b.v. de voedingskabel;
 • Elektrisch zwenkende evenaar;
 • Gondel met een afwijkende breedte;
 • Veiligheidsmateriaal;
 • Installatie voorzien van poedercoating, aluminium delen eventueel blank geanodiseerd;
 • Besturingssignalen via de stalen draagkabels.

Samen de juiste technische oplossing


EcoTec Gevelliften B.V.
Rondweg 17
8091 XA Wezep

T. 038 - 375 83 63 E. info@ecotecbv.nl

  Stuur ons een bericht.

  Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens door EcoTec.

  Contact